Lancashire Heeler pentuja

Ipana 30.03.2018

We have heelerpuppies – Meillä on heelerpentuja <3

Viime vuonna meille ei syntynyt yhtään pentuetta, tänä vuonna “emännän toivomuksesta” huolimatta heeler-tyttömme tekivät kiimansa kaikki lähes samanaikaisesti. Joten kevät- ja kesän alku meneekin pentuja tuoksutellessa ja pyöritellessä <3 <3 Seuraavaa pentuetta odotamme kesällä 2019.

Kaikki narttumme ovat PLL- CEA-geenitestattuja sekä silmä- ja polvitarkastettuja. Useimmat on myös lonkka- selkä- ja kyynärkuvattuja. Oma eläinlääkärimme on ollut jo 90-luvulta saakka Jussi Kangas (Satakunnan Eläinlääkäriasema ), luustonkuvauksissa luotamme Kari Ventelän vahvaan ammattitaitoon. Mahdollisten liikkunnallisten vammojen suhteen käännymme Timo Talvion (Etelä-Helsingin Eläinlääkäriasema) puoleen.

Pennut luovutetaan eläinlääkärintodistuksella, silmätarkastettuina sekä geenitestattuina.
Pennut myydään ensisijaisesti lemmikeiksi vastuuntuntoisiin ja rotuun perehtyneisiin koteihin.
Toivomuksena on, että myös ns.”kotikoiraksi” ostetut kasvattini kävisivät aikanaan (n 2-3v iässä) terveystarkastuksissa sekä MH-kuvauksessa.

Käyttämämme urokset valitsen ensisijaiset luonteen ja terveyden perusteella. Tapaan urokset henkilökohtaisesti ennen jalostusvalintaa. Useimmat urokset ovat myös matkustaneet kanssani niin koti- kuin ulkomailla näyttelymatkoilla ilman omistajaa, joten olen saanut tutustua niihin myös erilaisissa tilanteissa. Tässä kohtaa on paikallaan kiittää urostenomistajia luottamuksesta luovuttaa koiransa haltuuni!

09.03.2018 Miliisin PA- Mc’ Tudor pentue syntyi (2+4)
(isä: Katajavuoren Veli Velmu emä: Miliisin Maia Mc’ Tudor)
“Justiina” sai kaksi potraa poika ja 4 kaunista tyttöä. Tästä pentueesta on vielä vapaana 1 uros ja 1 narttupentu.
Tästä pentueesta sijoitan kaksi narttupentua.

PENTUJA ODOTETAAN : Mc’Tudor-linja saa jatkoa sukuun.
Toukokuun puolessa välissä odotetaan pentuja syntyväksi “Ipanalle” ja “Lumille”.

Mc’ Tudor-linjasta tulee vahvoja, arvonsa tuntevia ja elinvoimaisia narttuja joilla on erinomainen hoivavietti. Pojat usein ovat eloisia, toimeliaita ja nöyriä. Rungoissa ilmenee selkeä “ipanamaisuus“, joissa on kauttaaltaan ollut kiitettäviä eturintoja ja kulmauksia. Mc’ Tudor-suku on myös selkeästi “karvaisempaa”.

Näistä pentueista sijoitan uros- ja narttupennut yhteistyökykysiin ja vastuuntuntoisiin koteihin.
Lisätied: miliisinkennel(at)gmail.com

Oletko harkitsemassa heelerin pentua?
Heeler ei välttämättä sovellu jokaiseen perheeseen, se on suuri koira pienessä koossa.
Se kiintyy perheeseensä ja haluaa olla aina menossa mukana ja touhuta perheensä kanssa. Pienestä koostaan huolimatta se tarvitsee tapakasvatuksen.

Jotta heeleristä kasvaa lapsiystävällinen, tulee sen saada positiivisia kokemuksia lapsista heti pennusta alkaen. Lapset tulee opettaa käsittelemään koiria oikein.

Mutta mikäli olet valmis pieneen touhukkaaseen kaveriin, joka koko pienen koiran olemuksellaan ja suurella egollaan ja sielullaan liittyy laumaasi – niin ota toki yhteyttä, ja kerron mielelläni lisää.